Photo by Letizia Bordoni on Unsplash

Leuk nieuws, de komende maanden mogen wij de organisatie Studierevolutie ondersteunen bij het op weg helpen van jong talent. Dit doen wij door onze ervaring met het coachen van talent in te zetten bij de studiebegeleidingstrajecten die zij jongeren en jong volwassenen aanbieden. Op deze manier helpen wij Studierevolutie in de komende maanden te voldoen aan de extra vraag naar begeleiding.

Studiekeuzebegeleiding

Studierevolutie biedt professionele studiekeuzebegeleiding aan jonge mensen die veelal van HBO of WO studie willen wisselen of voor hun eerste studiekeuze staan. Tijdens de begeleiding doorlopen zij een serie gesprekken en oefeningen waarin veel aandacht is voor het verkrijgen van inzicht in hun talenten en interesses. Dit inzicht is nodig om de juiste vertaling te maken naar passende opleidingsrichtingen. Doel is om te komen tot een shortlist van drie studies die door hen op zeer praktische wijze verder worden onderzocht. Uiteindelijk maken ze zelf een definitieve keuze voor een (nieuwe) studie.

Fitch-interessemeting

Een van de instrumenten die Studierevolutie gebruikt is een speciaal op jonge mensen afgestemde Fitch-analyse en Fitch-interessemeting. Fitch is een analyse instrument waarmee High Trust Consult ervaring heeft in de volwassen wereld en deelnemers snel inzicht geeft in hun talenten, kwetsbaarheden en ontwikkelmogelijkheden. Met de uitkomsten van deze analyse en interessemeting kunnen jongeren nog gerichter op zoek naar een HBO of WO studie die echt bij hen past en verlagen zij zo de kans om (opnieuw) vroegtijdig uit te vallen.

Heb jij een zoon of dochter die staat voor een belangrijke keuze en daar wel wat hulp bij kan gebruiken? Neem dan contact op met Studierevolutie of met ons. Wij vertellen je er graag meer over.

Studierevolutie: telefoon: +31(0)6-44788590, e-mail: info@studierevolutie.nl

High Trust Consult, telefoon: +31 (0)6-46067671, e-Mail: info@hightrustconsult.nl

PS. Ook als je zelf voelt dat je voor een belangrijke (loopbaan) keuze staat en je wel wat hulp kunt gebruiken staan wij voor je klaar. Wij kunnen je helpen met een Fitch-analyse of in contact brengen met professionele loopbaancoaches.

Pin It on Pinterest