- MEDIATION -

"samen sterker verder of met respect uit elkaar"

Iedereen ervaart wel eens verschillen van inzicht. Soms worden deze verschillen zo groot dat er sprake is van een conflict dat onoplosbaar lijkt. Dan kan hulp van een neutrale conflictbemiddelaar welkom zijn. Zeker bij situaties waarin beide partijen er samen uit willen komen of met respect uit elkaar willen gaan. Ik biedt die hulp in de vorm van mediation. Dit is een bemiddeling waarbij ik de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt, om vanuit ieders belang tot een optimale oplossing te komen. Een oplossing die zij zelf hebben bereikt en waar ze achter kunnen staan.

Mensen komen bij mij om een acuut conflict op te lossen of om voortdurende frictie in een samenwerkingsrelatie te verminderen.

Soms wordt ik ook gevraagd om een moeilijk gesprek te begeleiden, zodat deze productief verloopt en goede afspraken mogelijk zijn.

Mediation voor familiebedrijven

Familiebedrijven zijn vaak succesvolle bedrijven, omdat ze gericht zijn op de lange termijn en een gemeenschappelijke historie en toekomst hebben. Ze hebben weinig aandeelhouders die snel kunnen besluiten en familieleden die een hoge betrokkenheid tonen. Bij een succesvol familiebedrijf is er evenwicht tussen familiebelangen, bedrijfsbelangen, eigendomsbelangen en persoonlijke belangen. Een familiebedrijf is kwetsbaar wanneer de dynamiek tussen deze belangen verstoord raakt. Als daarvan sprake is, kan tijdige mediation uitkomst bieden. Het inzetten van mediation kan ervoor zorgen dat conflicten binnen het bedrijf worden opgelost en niet in de openbaarheid worden uitgevochten. Familiebanden kunnen worden herstelt en ‘samen sterker verder’ is dan weer mogelijk.

Zijn jullie het stevig oneens met elkaar en zitten deze issues jullie toekomst in de weg? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mediation voor arbeidsrelaties

Bij conflicten waarin de arbeidsrelatie op het spel staat of een ernstig samenwerkingsprobleem wordt ervaren, kan mediation uitkomst bieden. Of het nu gaat om het voortzetten van de arbeidsrelatie of het beëindigen van de samenwerking, in beide situaties is het nastreven van een win-win situatie gewenst. Ik heb een uitgebreide achtergrond in diverse organisaties en ken de dynamiek en complexiteit van arbeidsrelaties door en door.

Zijn jullie het duidelijk oneens met elkaar en zit dat een vruchtbare arbeidsrelatie in de weg? Neem dan contact op voor meer informatie.

Pre-Mediation

Waarom wachten met mediation tot een conflict geëscaleerd is? Investeer in preventie! In elke situatie, waarin belangen op elkaar moeten worden afgestemd, is het verstandig om dit goed te borgen. Samen met een mediator kun je recht doen aan ieders persoonlijk en zakelijk belang, afspraken maken en deze vastleggen in een overeenkomst. Dit zogenaamde ‘conflictpreventiegesprek’ is ook geschikt om de communicatie en samenwerking te verbeteren of te herstellen bij niet complexe en (nog) niet geëscaleerde conflicten.

Zijn jullie op zoek naar advies en hulp bij het vinden van een gezamenlijke oplossing? Willen jullie voorkomen dat je in een gespannen samenwerkingsrelatie komt? Neem dan contact met ons op en leer meer over pre-mediation.

Mediator

Als mediator begeleid ik partijen bij het oplossen van conflictsituaties. Daarbij hecht ik veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving, waarin belangen openlijk besproken kunnen worden en oplossingen worden verkend die recht doen aan de belangen van beide partijen. Vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en objectiviteit van mij als mediator zijn daarbij sleutelwoorden. 

Voordat ik als mediator aan de slag ging, ben ik werkzaam geweest als HR manager, business director en consultant in het bedrijfsleven.

Kan ik u helpen met mediation?

Bel 06-46067671 of mail naar info@hightrustconsult.nl

Pin It on Pinterest