Als u overweegt om uit elkaar te gaan, komt er heel wat op u af. Heftige emoties, wel of niet scheiden, vragen over bezittingen en financiën én natuurlijk zorgen om de kinderen. Kortom, u heeft veel praktische vragen. Daarom organiseren wij wekelijks een gratis scheidings- en mediationspreekuur, zodat iedereen in Eindhoven en omstreken de mogelijkheid heeft om op een laagdrempelige manier informatie in te winnen. Hier kan ook informatie worden verkregen over mediation, als alternatief voor de rechtspraak. Doelstelling van dit spreekuur is het voorkomen van vechtscheidingen.

Bij het spreekuur zal Boris Goddijn, familiemediator, aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. Het spreekuur is elke maandag van 17:00 uur tot 19:00 uur in het gebouw van Vitalis Parc Gender (Ruimte Atrium, na de receptie eerste gang links) aan de Maria van Bourgondiëlaan 8 in Eindhoven.

Welke informatie kunt u krijgen bij het scheidingsspreekuur?

Als u overweegt te gaan scheiden of u heeft uw besluit al genomen dan kunt u terecht op het spreekuur. Hier helpen wij u verder met vragen als:

  • hoe verloopt een scheidingsprocedure?
  • wat betekent een scheiding financieel?
  • hoe regelen we de boedelscheiding?
  • hoe verder met de zorg voor de kinderen?
  • hoe maak ik een ouderschapsplan?
  • hoe bereid ik mijn kinderen voor?
  • heb ik een advocaat of een mediator nodig en welke kosten zijn hieraan verbonden?

Ook als u al gescheiden bent en problemen ervaart met bijvoorbeeld een bestaande omgangsregeling of andere afspraken met uw ex-partner, bent u bij ons welkom met uw vragen.

Hoe werkt het scheidingsspreekuur?

U hoeft geen afspraak te maken. U kunt gewoon binnenlopen en plaatsnemen bij het Atrium, de ruimte waar het spreekuur gehouden wordt. U komt dan vanzelf aan de beurt. Omdat wij iedereen die binnenloopt aandacht willen geven, nemen wij ongeveer 20 minuten de tijd om uw vragen te beantwoorden. Aan het bezoeken van het scheidingsspreekuur zijn geen kosten verbonden.

Voor wie is het scheidingsspreekuur?

Het spreekuur is toegankelijk voor alle inwoners van Eindhoven e.o. Gun uzelf hulp en bezoek op de maandagen ons inloopspreekuur. Uw situatie is al moeilijk genoeg.

We helpen u graag verder! Direct vrijblijvend telefonisch contact? Bel Boris op 06-46067671

Pin It on Pinterest